Fysiotherapie Passewaaij

Patiënten beoordeelden ons in 2020 met een:

(197 beoordelingen)

9.0

Wij zijn per 1 juli 2021 op zoek naar een algemeen fysiotherapeut en een manueel therapeut (i.o.), beide voor 20 tot 40 uur per week

Vanwege het vertrek van een collega en 4 maanden onbetaald verlof van een andere collega, zijn wij voor onze praktijk op zoek naar een enthousiaste fysiotherapeut en manueel therapeut (i.o.) die ons team willen komen versterken.

Wij zijn een enthousiast team van 12 fysiotherapeuten en een secretaresse en er heerst een open sfeer. Wij maken deel uit van het Eerstelijns Centrum Tiel, locatie Passewaaij waardoor wij nauwe contacten hebben met artsen en andere zorgverleners. 

Onze missie is Persoonlijk Betere zorg verlenen. Wij combineren deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit met een persoonlijke aanpak op maat, waarbij de patiënt als persoon centraal staat.

In ons team zijn de volgende specialisaties aanwezig: Manuele Therapie, Bekkenfysiotherapie, Orofaciale Fysiotherapie, Psychosomatische Fysiotherapie, Sportfysiotherapie en Oedeemtherapie.

Fysiotheapie De Gravin, De Kranshof, Passewaaij is gevestigd op 4 locaties in Tiel.

Wij zijn op zoek naar iemand die:

 • 20 tot 40 uur per week beschikbaar is;
 • past binnen ons team waarin samenwerken, een open sfeer, jezelf blijven ontwikkelen en kwaliteit een belangrijke rol spelen.

Wat hebben wij te bieden:

 • Een veelzijdige, uitdagende baan.
 • Een enthousiast professioneel team.
 • Een prettige open werksfeer.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie en voldoe je aan de eisen, stuur dan een motivatiebrief met CV aan info@fysiotherapiepassewaaij.nl ter attentie van Ineke van ’t Klooster.

 

Hielspoor of peesplaatontsteking?

 

 

 

Hoe kom ik daarvan af?

De dagen worden langer en het weer wordt mooier, het is heerlijk om nog even te wandelen of hard te lopen. Soms wordt u dan beperkt door pijn onder de hiel of voet, ook wel bekend als hielspoor of spier-peesplaatontsteking aan de voetzool (fasciitis plantaris) .

Wat is het en hoe ontstaan een peesplaatontsteking en hielspoor? Een peesplaatontsteking is een ontstekingsbeeld van de fascia plantaris (spier-peesplaat aan de voetzool), meestal ter hoogte van de aanhechting aan de hak. Het komt meestal voor bij volwassenen tussen de 40-60 jaar.

Het ontstaat doorgaans als gevolg van overbelasting. Er vindt overrekking plaats wanneer de voor- en achtervoet uit elkaar worden getrokken als gevolg van doorbuigen van de voetboog bij belasting. Men ervaart vaak drukpijn onder de voet, pijn bij het lopen en staan, maar ook startpijn en/of startstijfheid. Een hielspoor is een botvorming aan de hak en kan alleen door een röntgenfoto worden vastgesteld.

Mogelijke oorzaken zijn:

– Beperkte of stugge voet- en teengewrichten en/of enkelgewricht;
– Overgewicht;
– Verkorte peesplaat van de voet, kuit en/of de hamstring;
– Verminderde kracht in voet- en bilspieren;
– Het naar binnen zakken van de binnenzijde van de voet (overpronatie) tijdens lopen;
– Loop- of hardlooptechniek.

Wat kunt u er zelf aan doen?

– Pas de belasting aan en sport of loop niet door de pijn heen;
– Draag schoenen waarbij u zo min mogelijk pijn heeft;
– Zorg voor voldoende bewegelijkheid in de voet- en het enkelgewricht, door bijvoorbeeld de volgende oefeningen:

 • Ga met 2 voeten tegen elkaar op de grond staan en zak zo ver mogelijk met beide knieën naar voren. De hakken blijven op de grond staan;
 • Sta met blote voeten op de grond en houdt de knie gestrekt. Draai het been naar buiten, waardoor de voet hol wordt. Draai met het been naar binnen waardoor de voet plan wordt, herhaal dit 15 keer per dag;
 • Rekken van de fascia plantaris (spier-peesplaat aan de voetzool) en de kuitspieren;
 • Versterk de kleine voetspieren (die dragen bij aan de balans tijdens het lopen), door middel van de volgende oefeningen;
 1. De grote teen heft u van de grond en tegelijkertijd drukt u de andere tenen plat tegen de grond.
 2. De grote teen drukt u plat tegen de grond (niet klauwen) en strekt u tegelijkertijd de andere tenen.
 3. Probeer met de tenen een voorwerp op te rapen (knikkers, pen etc.).

Mocht u ondanks onze tips toch klachten blijven houden aan de hiel of aan de fascia plantaris, maak hier dan een afspraak met Anja van Wichen voor een voet- en loopanalyse.

 

Fysiotherapie Passewaaij uit Tiel sponsort olympisch BMX-kandidaat Judy Baauw!

 

Judy Baauw heeft zich zaterdag 8 mei jl. definitief geplaatst voor de Olympische Zomerspelen in Tokio!

Fysiotherapie Passewaaij, De Gravin en De Kranshof sponsort haar oud-collega Judy Baauw al vanaf de tijd dat ze naast het BMX-en als fysiotherapeut in de praktijk werkte.

Ineke van ’t Klooster: ”Bij het sollicitatiegesprek gaf Judy al aan dat ze naar de Olympische Zomerspelen van 2020 wilde. Ze werkte in onze praktijk naast haar BMX-activiteiten. Toen Judy in het nationale BMX-team kwam kon zij de topsport helaas niet meer combineren met haar werk als fysiotherapeut. We weten dat Judy voor een medaille gaat en wensen haar heel veel succes op de Olympische Zomerspelen!”

Judy Baauw: “Toen ik in 2017 werkte bij fysiotherapie Passewaaij was er veel begrip voor mijn BMX-carrière. De afwisseling vond ik toen erg fijn. Het was daarom jammer dat de combinatie niet meer haalbaar was toen ik in het nationaal team kwam. Gelukkig was er nog steeds begrip en ook het enthousiasme bleef groot. Fysiotherapie Passewaaij heeft mij altijd gevolgd en ik ben trots op de extra steun die ze mij bieden op weg naar een mooi resultaat op de Olympische Zomerspelen”.

 

 

Fysiotherapie Passewaaij in uw wijk!

 

Vol trots presenteren wij het door onze praktijk behaalde certificaat “Praktijk met Zorg”. Wij danken onze patiënten voor deze geweldige beoordeling!

Maar op welke locaties in Passewaaij kunt u onze praktijken nu eigenlijk vinden?

Fysiotherapie Passewaaij, De Gravin en De Kranshof beschikt over 4 locaties, waarvan 2 locaties in de wijk Passewaaij, namelijk locatie Kamperfoelie en locatie Vuurdoorn. Tevens zijn wij aangesloten bij het Eerstelijns Centrum Tiel locatie Passewaaij.

Kamperfoelie

Adres: Kamperfoelie 2, 4007 TL Tiel, telnr. 0344-655512.

De locatie Kamperfoelie is makkelijk bereikbaar en heeft een parkeergelegenheid vlakbij de ingang. Op deze locatie bevinden zich een behandelruimte en een trainingsruimte. In de trainingsruimte staan diverse apparaten ter beschikking die hoofdzakelijk worden gebruikt voor (sport)revalidatie, Fysio 2 Fit (training op eigen kosten), training bij COPD, claudicatio intermittens (etalagebenen) en COVID hersteltraining.

U kunt hier diverse specialisaties vinden zoals oedeemtherapie, sportfysiotherapie en voet- en loopanalyse.

Deze locatie is dagelijks geopend vanaf 8.00 uur en op maandag tot en met donderdag zijn we ook ’s avonds open tot 21.00 uur

Vuurdoorn

Adres: Vuurdoorn 8, 4007 TR Tiel, telnr. 0344-610579.

De locatie Vuurdoorn van Fysiotherapie Passewaaij is gevestigd naast het ECT Passewaaij waarin de huisartsen en de apotheek gevestigd zijn.

De behandelkamer is ingericht voor fysiotherapie, maar het is ook mogelijk om oefeningen uit te voeren die het herstel kunnen bevorderen.
De specialisaties die u hier kunt vinden zijn: bekkenfysiotherapie, orofaciaal fysiotherapie, manuele therapie en psychosomatische fysiotherapie.

Deze locatie is dagelijks geopend, ook op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.

Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met verschillende behandelingen. Wilt u meer weten over de verschillende specialisaties of heeft u andere vragen, neem gerust telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in op deze website.

 

 

Wij zijn per 1 juli 2021 op zoek naar een algemeen fysiotherapeut voor 24-30 uur per week

 

 

Vanwege 4 maanden onbetaald verlof van een collega, zijn wij op zoek naar een enthousiaste fysiotherapeut die ons team wil komen versterken.

Wij zijn een enthousiast team van 12 fysiotherapeuten en een secretaresse en er heerst een open sfeer. Wij maken deel uit van het Eerstelijns Centrum Tiel, waardoor wij nauwe contacten hebben met artsen en andere zorgverleners.

Onze missie is persoonlijk betere zorg verlenen. We combineren deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit met een persoonlijke aanpak op maat, waarbij de patiënt als persoon centraal staat.

In ons team zijn de volgende specialisaties aanwezig: Manuele Therapie, Bekkenfysiotherapie, Orofaciale Fysiotherapie, Psychosomatische Fysiotherapie, Sportfysiotherapie en Oedeemtherapie.

Fysiotherapie De Gravin, De Kranshof, Passewaaij is gevestigd op 4 locaties in Tiel.

Wij zijn op zoek naar iemand die:

 • 24-30 uur per week beschikbaar is
 • past binnen ons team waarin samenwerken, een open sfeer, jezelf blijven ontwikkelen en kwaliteit een belangrijke rol spelen

Wat hebben wij te bieden:

 • een veelzijdige, uitdagende baan
 • een enthousiast professioneel team
 • een prettig open werksfeer

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie en voldoe je aan de eisen, stuur dan een motivatiebrief met CV aan info@fysiotherapiepassewaaij.nl, ter attentie van Ineke van ’t Klooster.