Fysiotherapie Passewaaij

Patiënten beoordeelden ons in 2020 met een:

(515 beoordelingen)

8.8

Gillende keukenmeiden in mijn oor!

Afgelopen jaarwisseling was het helaas niet mogelijk om van het mooie vuurwerk te genieten. Wel was het veel rustiger voor onze oren. Vuurwerk is natuurlijk best mooi als het in de lucht mooie vormen en kleuren laat zien, maar het nadeel is dat het omhoog schieten gepaard gaat met flinke knallen en hoge fluittonen. Tijdens oud en nieuw hebben we allemaal wel eens last gehad van piepende oren van al dat geknal. Gelukkig is dat bij de meeste mensen de volgende dag weer over.

Tinnitus of ook wel oorsuizen
Helaas hebben veel mensen het gehele hele jaar door last van piepende en fluitende oren. Dit noemen we tinnitus of oorsuizen. Bij de één is dit licht op de achtergrond aanwezig, bij de ander is dit geluid allesoverheersend. Dit geluid kan zo erg zijn dat de dagelijkse werkzaamheden of huishoudelijke activiteiten maar moeilijk kunnen worden volgehouden.

Wat kunt u zelf doen bij tinnitus/oorsuizen?
Bij tinnitus is het belangrijk ervoor te zorgen dat er minder spanning op de kaak- en nekspieren komt. Dit kunt u bereiken door er goed op te letten dat u de kiezen overdag niet op elkaar zet en eventueel de kaakspieren te masseren. Ook het regelmatig bewegen van het kaakgewricht, de nek en de schouders kan zorgen voor ontspanning in dit gebied. Dit alles kan zorgen voor minder tinnitus klachten.

Behandeling orofaciaal fysiotherapie
Lang werd gedacht dat men niets aan tinnitus kon doen en dat men ermee moest leren leven. Bij veel mensen met tinnitus klachten is er veel spierspanning rond het hoofd/hals en kaken aanwezig. Als de spieren van de nek- en kaakgewrichten losser kunnen worden gemaakt en kunnen ontspannen, dan zien we bij veel mensen een sterke vermindering van hun tinnitus klachten.

Gespecialiseerd  orofaciaal fysiotherapeut John Peerdeman  is o.a. gespecialiseerd in de behandeling van mensen met klachten als hoofdpijn, duizeligheid, kaakpijn en dus ook tinnitus. Mocht u last hebben van tinnitus klachten, dan kunt u een afspraak maken om te onderzoeken of we in uw specifieke geval iets voor u kunnen betekenen.

Voorkomen is beter dan genezen, bescherm je oren bij harde geluiden!

 

500 Reviews!

 

Wij zijn ontzettend trots op deze prachtige score en willen iedereen bedanken voor de geweldige reviews!
Dit motiveert ons nog meer, om ook in 2021, onze patiënten te helpen meer regie over hun gezondheid te krijgen!

Team Fysiotherapie Passewaaij, De Gravin, De Kranshof

 

 

 

Openingstijden rond de feestdagen

 

We naderen weer het einde van 2020! Door de coronacrisis was het een turbulent jaar, anders dan andere jaren.

Ook de feestdagen zullen anders zijn, maar ondanks dat hopen we dat u toch van deze dagen kunt genieten. Ook wij kijken uit naar de feestdagen en zullen deze dagen dan ook een beperkte bezetting hebben.

Van 24 december tot en met 30 december 2020 zijn wij beperkt bereikbaar, wij zullen wel proberen op werkdagen binnen 24 uur op uw berichten/zorgvragen te reageren.

Op oudejaarsdag 31 december 2020 zijn wij gesloten. Vanaf 4 januari 2021 zijn wij weer normaal bereikbaar.

We wensen u allen fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2021!

Team Fysiotherapie Passewaaij, De Kranshof, De Gravin

 

Zorgverzekering en fysiotherapie in 2021

Het einde van het jaar nadert en de zorgverzekeringen hebben inmiddels de nieuwe polissen bekend gemaakt.

De meeste fysiotherapeutische behandelingen komen uit de aanvullende verzekering. Wij adviseren u te kijken of er in uw huidige aanvullende verzekering iets verandert aan de vergoeding voor fysiotherapie in 2021 en of deze nog bij u past. Het is zinvol aanvullende verzekeringen van verschillende zorgverzekeraars te vergelijken om te zoeken naar de gewenste fysiotherapie vergoeding met de laagste maandpremie. 

Onze beroepsgroep heeft onderzocht welke aanvullende verzekeringen een ruime vergoeding hebben voor fysiotherapie, waarbij u zelf uw fysiotherapeut kunt kiezen en waarbij geen medische selectie van toepassing is, u kunt deze informatie nalezen in de folder van het KNGF.

Fysiotherapie Passewaaij, De Kranshof en De Gravin heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Sommige fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld als er sprake is van een chronische indicatie. De vergoeding voor fysiotherapie uit de basisverzekering is bij alle verzekeringen gelijk. 

Voor meer informatie over de tarieven en vergoedingen, klik hier https://www.fysiotherapiepassewaaij.nl/tarieven-vergoedingen/

 

Visitatie Pluspraktijk behaald!

Wij zijn erg blij en trots dat wij onze visitatie hebben behaald en voldoen aan alle eisen van het KNGF plusprogramma.

Tijdens de visitatie beoordeelden collega fysiotherapeuten uit andere praktijken aan de hand van een aantal criteria of onze praktijk handelt volgens de hoge standaarden van het plusprogramma.

We willen onze patiënten de best mogelijke behandeling geven. Daarom blijven we ook in 2021 continue werken aan verbetering van onze zorg en de praktijkvoering.  

We bedanken alle patiënten die ons tevredenheidsonderzoek hebben ingevuld en toestemming hebben gegeven voor het anoniem delen van behandelgegevens. Mede hierdoor kunnen wij onze zorg op een hoog niveau houden.