Heb jij ook weer zin om je fit te voelen en controle te hebben over je gezondheid? Dan hebben wij goed nieuws! De BeweegKuur voor patiënten van het ECT gaat weer van start en er zijn nog enkele plaatsten vrij in de eerstvolgende groep!

Bij de BeweegKuur staan beweging en voeding centraal in combinatie met gedragsverandering. Samen met een aantal “lotgenoten” ga je 2 jaar aan de slag. Uiteraard moet je vooral zelf intensief werken om een gezondere leefstijl te krijgen, maar je wordt tijdens dit traject ook bijgestaan door een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut en beweegcoach. Het uiteindelijke doel is om vaker én met plezier te bewegen, gezond maar toch lekker te eten en voldoende te kunnen ontspannen. Ook andere gedragspatronen kunnen aan bod komen zoals begeleiding bij het stoppen met roken of het minderen/stoppen van alcoholgebruik.
Bij de BeweegKuur start je met een intake bij de leefstijlcoach en de diëtist. Daarna volgt een screening door de fysiotherapeut. De beweegcoach vertelt in 2 groepsbijeenkomsten welke mogelijkheden om te bewegen er zijn in Tiel. In totaal heb je deze 2 jaar 15 individuele gesprekken en 9 groepsbijeenkomsten. Het bewegen ga je uiteindelijk zelf oppakken, maar dat kan natuurlijk ook altijd samen met een groepsgenoot. De begeleiding door de hulpverleners wordt vergoed vanuit de basisverzekering (je hoeft er zelfs geen eigen risico over te betalen), het sporten/bewegen is voor eigen kosten.

Heb je interesse dan is een verwijzing van je huisarts of praktijkondersteuner noodzakelijk. Daarna is het mogelijk om je voor de Beweegkuur aan te melden via het inschrijfformulier op de website van het ECT https://www.ecttiel.nl/zorgverlener/beweegkuur/

Uiteraard is het ook mogelijk om informatie op te vragen bij de deelnemende praktijken: Diëtistenpraktijk Becks&Havers (0344-631731) , Fysiotherapiepraktijk Bleekveld (0344-615445: Hayo) en Fysiotherapiepraktijk Passewaay, De Gravin en De Kranshof (0344-610579: Anja)