Mogelijk komt u bij de fysiotherapeut voor uw klachten en na de behandeling gaat u weer naar huis. U bent één van de patiënten die de fysiotherapeut die dag behandeld. Bij elke patiënt luistert de fysiotherapeut naar een nieuw persoonlijk verhaal. Hoe ziet de dag van een fysiotherapeut er nu eigenlijk uit?

Team - Fysiotherapie Passewaaij

De fysiotherapeut behandeld elke werkdag verschillende patiënten met ieder zijn eigen verhaal en klacht of blessures aan het lichaam. Niet alleen klachten aan het lichaam worden behandeld, maar ook de mentale gezondheid speelt een grote rol, waarbij wij als fysiotherapeut aandacht aangeven.

Soms behandeld de fysiotherapeut vaak dezelfde soort klachten, omdat hij of zij daar in gespecialiseerd is. Denk aan de manueel therapeut, die ziet vaak veel rugklachten of een sportfysiotherapeut die veel sport gerelateerde klachten behandelt.

De eerste behandeling bij de fysiotherapeut bestaat uit de intake. Tijdens de intake brengen we de klachten in beeld en wordt er onderzocht waar de oorzaak ligt. Vaak zijn er meerder oorzaken mogelijk, bijvoorbeeld bij knieklachten. Dan kan de voetstand, de kracht van het been, het (hard)looppatroon een rol spelen in het ontstaan en onderhouden van klachten. Alle oorzaken en belemmeringen worden in beeld gebracht en vandaaruit wordt een behandelplan opgesteld. U krijgt mogelijk oefeningen mee naar huis. Tijdens de daarop volgende afspraken analyseren we opnieuw uw klachten en passen we de behandeling aan, net zolang tot uw doel is behaald!

Zoals u begrijpt schakelen we bij elke patiënt naar zijn of haar persoonlijke verhaal. Maar we zijn niet alleen patiënten aan het behandelen, we hebben contact met de huisarts of de specialist, als het herstel niet verloopt zoals we verwachten. Soms schrijven we een letselschadebrief, overleggen we met onze directe collega’s, beantwoorden we telefoons en mails en zorgen we ervoor dat de dossiers van onze patiënten compleet zijn. Ook nemen we deel aan overleggen met andere disciplines die u behandelen, of begeleiden we beweeggroepen.

Al met al is elke dag een diverse werkdag voor de fysiotherapeut, waarin de patiënt centraal staat en persoonlijk wordt geholpen.

Wilt u ook door ons persoonlijk worden geholpen? Neem dan contact op!