Fysiotherapie bij nekklachten

 

In de afgelopen twee jaar zijn veel mensen gestart of opnieuw gestart met bewegen of sporten. Een aantal van hen is enthousiast elke dag gaan sporten, een ander heeft het rustiger opgebouwd. Door de coronamaatregelen waren er momenten dat we niet konden sporten omdat de verenigingen en sportscholen dicht waren. Het volgende moment mochten we weer starten en gingen we weer “vol gas” vooruit.

Sporten is gezond en goed voor lichaam en geest, maar er is ook een andere kant. Er kunnen door te snel en te veel trainen blessures ontstaan. Ook een botsing met een tegenstander of een verstapping kan een blessure veroorzaken.
Vaak zijn we geneigd om het herstel af te wachten en door te trainen, maar soms doen we dit te lang. Een sportfysiotherapeut kan dan met u meekijken om een snel herstel te bevorderen, zodat u weer zonder klachten kunt sporten.

Wat is een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een extra specialisatie. Hij of zij weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten, wat u mentaal en lichamelijk nodig heeft om te kunnen sporten en hoe u mogelijk geblesseerd bent geraakt.

Wat kan een sportfysiotherapeut voor u betekenen?

• U als sporter op een veilige manier laten deelnemen aan sport of een beweegactiviteit;
• Het geven van adviezen en aanpassen van (revalidatie)trainingen, met als doel:

  • het voorkomen van blessures
  • een volledig herstel zodat u weer voluit kunt sporten
  • het verbeteren van sportprestaties van sporters van alle leeftijden en niveaus. De sportfysiotherapeut behandelt kinderen, volwassenen en ouderen die op competitieniveau of recreatief sporten.

Heeft u al langer last van een blessure tijdens of na het sporten? Zorgt de blessure ervoor dat u niet meer kunt sporten? Wilt u weer gaan sporten maar weet u niet hoe u dit kunt opbouwen? Of bent u bekend met een chronische ziekte en u wilt meer gaan bewegen/sporten? Dan kunnen geregistreerd sportfysiotherapeute Anja van Wichen of Lenco Hooikaas fysiotherapeut en sportinstructeur van Fysiotherapie Passewaaij, De Kranshof & De Gravin u helpen!

Klik voor meer informatie over sportfysiotherapie op deze link.