Het wordt steeds duidelijker hoe ingrijpend het coronavirus is. Zowel op lichamelijk, geestelijk als op sociaal vlak heeft het ingrijpende gevolgen voor de patiënt en zijn of haar naasten. Fysiotherapie kan in de revalidatie hiervan een belangrijke rol spelen.

Impact van het corona/Covid-19 virus
Het coronavirus kan zich in verschillende gradaties uiten. Van milde benauwdheidsklachten tot een opname op de intensive care. Als iemand besmet is met corona wordt diegene beperkt in hoeveel er bewogen mag en kan worden. Twee weken op bed liggen is geen uitzondering, waardoor spiermassa, conditie en kracht snel achteruit gaan. Herstel kan soms wel tot een jaar duren om weer op het oude niveau te komen.

Fysiotherapie na corona/Covid-19 virus
Fysiotherapie na de ziekteperiode is belangrijk om zo goed en snel mogelijk te herstellen. De therapie bestaat uit het verstrekken van informatie en adviezen, het verbeteren van uw longfunctie en het verbeteren van de lichamelijke conditie en kracht. Tevens wordt er samen gekeken naar de energieverdeling per dag om zo schommelingen in de energie van dag tot dag te verminderen.
De fysiotherapeut zal samen met u uw doelen in kaart brengen en op basis daarvan een behandelplan opstellen. Er wordt niet alleen gekeken naar het lichamelijke deel, maar ook naar andere aspecten die voor u van belang zijn.

Vergoeding fysiotherapie
Fysiotherapie na corona/Covid-19 wordt, met een verwijzing, vergoed vanuit de basisverzekering. In het eerste half jaar worden er 50 behandelingen vergoedt, dit gaat ten koste van uw eigen risico. Mocht u na een half jaar nog onvoldoende vooruitgang hebben geboekt, dan is een gelijke verlenging één keer mogelijk.

Gespecialiseerd Longfysiotherapeut Bas Golverdingen  van Fysiotherapie Passewaaij, De Gravin & De Kranshof is geschoold in de revalidatie na corona/Covid-19.

Wilt u een afspraak maken klik dan hier.