Hoofdpijn is een veelvoorkomende aandoening. Bijna iedereen heeft er wel eens een keer mee te maken. Vervelend wordt het als het steeds terugkeert en het dagelijks leven en het werk gaat beperken. Onze therapeuten kunnen u helpen de hoofdpijn te verminderen en meer controle te krijgen over uw klachten.

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn die vaak naast elkaar voorkomen. De meest voorkomende zijn spanningshoofdpijn en migraine.

Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn is te herkennen aan een bandgevoel om het hoofd en vaak in combinatie met pijn in de nek. Rust of medicatie helpt meestal niet. Een slechte (werk)houding lijkt een belangrijke veroorzaker te zijn.
Verbeteren van de houding, door het verbeteren van de soepelheid in de bovenrug in combinatie met het trainen van spieren en houdingsadviezen, kan de klachten verminderen. Mogelijk spelen ook problemen rond het kaakgewricht een rol. Voor meer informatie over spierspanningshoofdpijn: https://www.thuisarts.nl/hoofdpijn/ik-heb-spanningshoofdpijn-0

Migraine
Migraine komt juist aan één kant van het hoofd voor en gaat vaak samen met misselijkheid/overgeven en gevoeligheid voor geluid of licht. Rust in combinatie met medicatie is dan de beste remedie.
Als migraine samengaat met spierspanningshoofdpijn, kan het behandelen van de spierspanningshoofdpijn ook de aanvallen van de migraine minder lang en minder heftig maken. Voor meer informatie over migraine: https://www.thuisarts.nl/migraine

Manuele therapie
Manuele therapie kan helpen de klachten te verminderen! Middels een persoonlijk onderzoek, advies en behandeling zal de manueel therapeut een behandeling op maat geven. Mocht het kaakgewricht een rol spelen, dan werken we nauw samen met de orofaciaal fysiotherapeut John Peerdeman.

Gespecialiseerd manueel therapeuten Lianne Broekhuizen en Amir Sagharichiha hebben ruime ervaring met hoofdpijnklachten. Zij kunnen u helpen meer controle te krijgen over uw klacht!

Wilt u een afspraak maken, klik dan hier.