Inmiddels zijn we een aantal maanden verder in de coronacrisis en wordt het steeds duidelijker hoe ingrijpend het coronavirus is. Zowel op lichamelijk, geestelijk als sociaal vlak heeft het ingrijpende gevolgen voor de patiënt en zijn of haar naasten.

Impact van het corona/COVID-19 virus

Het coronavirus kan zich in verschillende gradaties uiten. Van milde benauwdheidsklachten tot een opname op de intensive care. Als iemand besmet is met corona wordt diegene beperkt in hoeveel er bewogen mag en kan worden. Twee weken op bed liggen is geen uitzondering, waardoor spiermassa, conditie en kracht snel achteruit gaan. Herstel kan soms wel tot een jaar duren om weer op het oude niveau te komen.

Fysiotherapie na corona/COVID-19 virus

Fysiotherapie na de ziekteperiode is belangrijk om zo goed en snel mogelijk te herstellen. De therapie bestaat uit het verstrekken van informatie en adviezen, het verbeteren van uw longfunctie en het verbeteren van de lichamelijke conditie. De therapeut zal samen met u uw doelen in kaart brengen en op basis daarvan een behandelplan opstellen. Er wordt niet alleen gekeken naar het lichamelijke deel, maar ook naar andere aspecten die voor u van belang zijn. Het is belangrijk om naar een fysiotherapeut te gaan die verstand heeft van de situatie en u daarin adequaat kan begeleiden. Longfysiotherapeut Bas Golverdingen van onze praktijk heeft scholing gevolgd op het gebied van corona/COVID-19.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie na COVID-19 wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als u in het ziekenhuis heeft gelegen, kan er sprake zijn van een chronische indicatie. In dat geval is een verwijzing van een arts noodzakelijk en worden de eerste 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering en vanaf de 20e behandeling uit de basisverzekering.