Praktijkhouder Leon Kooij gaat per 1 augustus met pensioen. Veertig jaar lang oefende hij zijn vak als fysiotherapeut met liefde en passie uit, waarvan de laatste tien jaar als praktijkhouder van Fysiotherapie Passewaaij, De Gravin en De Kranshof.

Binnen de praktijk was Leon de aangewezen specialist als het gaat om Manuele Therapie. Ook verzorgde hij een beweegprogramma voor COPD-patiënten en volgde hij de cursus Cardio Vasculair Risico Management. Leon was ook thuis in Dry Needling voor de extremiteiten en de wervelkolom en pijnbestrijding middels TENS.

Samenwerking
,,40 jaar heb ik mijn mooie vak kunnen uitoefenen. Vol enthousiasme en verwachtingen ben ik begonnen op de Wadenoijenlaan in serviceflat De Batouwe. In 1984 ben ik de opleiding Manuele Therapie begonnen, waar ik veel profijt van heb gehad. Terugkijkend zijn er, naast mijn persoonlijke geluk, drie belangrijke gebeurtenissen en keuzes geweest die van grote invloed waren op mijn werkzame leven: de manuele therapie, betrokkenheid bij het ECT (Eerstelijns Centrum Tiel) en de samenwerking met Ineke van ‘t Klooster. Binnen het ECT maakte ik kennis met de werkgroepen rondom COPD en acute lage rugklachten. De betrokkenheid bij het ECT via nuttige GEZ-dagen en andere bijeenkomsten en de leuke, sportieve, vrijdagmiddagtrainingen met medewerkers van het ECT Passewaaij, heb ik als heel plezierig ervaren. Samen met Ineke is de praktijk uitgegroeid tot het huidige team van twaalf collega’s – inclusief Ineke en mijzelf – en vier praktijklocaties.’’

Per 1 augustus neemt Ineke van ’t Klooster het stokje over van Leon en wordt ze de enige praktijkeigenaar. Persoonlijk Beter blijft het motto van de jubilerende fysiotherapiepraktijk, die wordt voortgezet met de huidige tien medewerkers en zes specialisaties. Voor Leon komt er een nieuwe collega.