Voet en loopanalyse - VSO Tiel - Fysiotherapie Passewaaij

Onze voeten zorgen ervoor dat we kunnen staan, lopen, springen, rennen, klimmen etc. Ze zijn het fundament van het lichaam waarop de rest van ons lichaam is gebouwd. Bij klachten aan de voeten heeft dit direct gevolgen voor ons beweegpatroon, maar ook voor de bovenliggende spieren en gewrichten. Wilt u optimaal bewegen? VSO-Tiel ondersteunt u daarbij met een dynamische voet- en loopanalyse en waar nodig met op maat gemaakte (sport)steunzolen!

Tijdens de dynamische voet- en loopanalyse wordt gekeken naar het beweegpatroon van het bovenste gedeelte (de romp) en het onderste gedeelte van het lichaam (bekken, heupen, knieën, enkels, voeten en tenen). Door het analyseren van het lopen en/of hardlopen in combinatie met de beweeglijkheid van gewrichten, de kracht en de balans, krijgen we een beeld van de oorzaak van de klacht.
Mochten we tot de conclusie komen dat de voetstand en het beweegpatroon van de voet de krachten niet voldoende kunnen opvangen voor de beweegactiviteit die u uitvoert, dan kan er naast een (sport)fysiotherapeutische behandeling een op maat gemaakte (sport)steunzool worden gemaakt.

Het doel van VSO-Tiel is om iedereen in de gelegenheid te stellen klachtenvrij te bewegen en te sporten, ongeacht het niveau van de cliënt. Wij richten ons op iedereen die op regelmatige basis beweegt, recreatief sport of topsport uitoefent. Wij zijn er dus voor hardlopers en wandelaars, maar ook voor fietsers, wielrenners, voetballers, tennissers, hockeyers en andere sporters.

Wilt u weten waar een goede steunzool aan moet voldoen? Lees dan volgende week onze blog “De juiste (sport)steunzool”.

Heeft u klachten of wilt u voorkomen dat u klachten krijgt? Maak dan een afspraak met Anja van Wichen MSc, sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Passewaaij, De Kranshof & De Gravin en lid VSO-netwerk. Zij is gespecialiseerd in dynamische voet- en loopanalyse en in het aanmeten (wanneer nodig) van de juiste (sport)steunzool die het beste bij u past!