De zomer is bijna voorbij; tijd om het sporten weer op te pakken. Waak ervoor om niet al te fanatiek van start te gaan. Want u mag dan uitgerust zijn; fit bent u nog niet. Uw spieren en pezen moeten langzaam weer wennen aan intensieve arbeid en kracht opbouwen. De meeste blessures zoals overbelasting ontstaan bij een verkeerde of te snelle trainingsopbouw in de voorbereiding. Blessurepreventie is daarom belangrijk. We geven u graag een aantal tips om het nieuwe seizoen blessurevrij te starten:

  • Bouw eerst uw conditie en uithoudingsvermogen weer op. Dat doet u door te werken aan het aeroob uithoudingsvermogen, zoals duurlopen en intervaltraining.
  • Vermijd de eerste twee weken korte en felle draai- en keerbewegingen, korte trainingspartijtjes en langdurig afwerken, aangezien dit erg belastend is voor pezen en spieren.
  • Focus u op lange sprints en passes en trappen over grote afstanden op een groot veld of terrein, in plaats van kleine veldjes.
  • Let bij elke beweging goed op uw houding. Een goede looptechniek, kracht en coördinatie van romp-, bovenlijf- en heup- en beenspieren voorkomt blessures.
  • Last but not least: een goede warming up en cooling down zijn altijd verplichte kost.

Schakel tijdig uw sportfysiotherapeut in

Twijfelt u aan uw trainingsmethodes of houding, heeft u het gevoel dat u (bijna) een blessure hebt opgelopen of wilt u advies? Wacht dan niet te lang en raadpleeg onze sportfysiotherapeut Anja van Wichen. Met Anja kunt u direct, of nadat u bent doorverwezen door een arts, een afspraak maken op de locaties Fysiotherapie Passewaaij en Fysiotherapie De Kranshof.

Wilt u meer weten over onze specialisatie sportfysiotherapie? Neem dan een kijkje op https://www.fysiotherapiepassewaaij.nl/specialisaties/sport-fysiotherapie/.