Pijnvrij lopen? VSO Tiel ondersteunt u daarbij met een dynamische voet- en loopanalyse! Een nieuw jaar een nieuw begin, een goed moment om meer te gaan bewegen of te sporten!

Maar ook een jaar om:

• te sporten
• te bewegen zonder blessures
• betere prestaties te behalen
• optimaal te herstellen van een blessure
• de kans op blessures te verminderen

Uit onderzoek blijkt, dat meer dan de helft van alle Nederlanders één of meerdere keren in zijn/haar leven te maken krijgt met voetklachten of andere klachten. Deze klachten kunnen zijn gerelateerd aan de voeten en/of het bewegen. Met name sporters krijgen daardoor sneller blessures en pijnklachten, maar ook niet-sporters die regelmatig bewegen, krijgen hiermee te maken. Een kleine afwijking in de voetstand of in het afwikkelpatroon van de voet, kan een serieuze spier-, pees- of gewrichtsblessure veroorzaken of onderhouden, bijvoorbeeld aan de enkel, knie, hamstring of heup.

Een voet- en loopanalyse kan van toegevoegde waarde zijn om klachten te voorkomen, maar ook om een blessure optimaal te laten herstellen. Met de juiste schoen of ondersteuning van de voet door een steunzool, kan dit worden verholpen of voorkomen.

Sportfysiotherapeut  Anja van Wichen analyseert het bewegingsgedrag van voeten-benen-romp en bepaalt of uw manier van bewegen een klacht kan veroorzaken of ervoor kan zorgen dat de klacht niet over gaat. Na het bespreken van de resultaten van de analyse, volgt een advies over bewegen, training, looppatroon, schoenen en een eventuele steunzool. Deze steunzool zal volgens de VSO-maatstaven worden ontworpen en vervaardigd.

Het doel van VSO Tiel is om iedereen in de gelegenheid te stellen klachtenvrij te bewegen en te sporten, ongeacht het niveau. Wij richten ons op iedereen die op regelmatige basis beweegt, recreatief sport of topsport uitoefent.