Graag stel ik me aan u voor!

Mijn naam is Jelco van Ginkel, ik ben 25 jaar en sinds kort werkzaam bij Fysiotherapie Passewaaij/De Gravin/De Kranshof.

Op de basisschool mochten alle leerlingen een dagje meelopen bij een bepaald beroep. Voor mij was de keuze niet erg moeilijk; mijn buurvrouw was kinderfysiotherapeute en nodigde mij uit om een dagje bij haar in de praktijk te komen kijken. De kennismaking met dit beroep viel zo in goede aarde, dat ik er meteen van overtuigd was dat ik fysiotherapeut wilde worden.

Zo gezegd zo gedaan! Na het behalen van mijn diploma Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht eind februari 2019, kon ik meteen aan de slag bij een eerstelijns praktijk in Geldermalsen en Veenendaal. Ik maakte kennis met het vak in de praktijk en behandelde patiënten met zeer uiteenlopende klachten, aandoeningen en blessures.

Omdat ik bij het behandelen van complexe patiënten steeds meer diepgang miste, ben ik dit studiejaar begonnen met de master Orthopedische Manuele Therapie in Utrecht. Tijdens deze studie hoop ik nog kritischer te kunnen kijken naar de behandelmogelijkheden en meer handvatten te ontwikkelen om de patiënten zo efficiënt mogelijk te kunnen behandelen. Omdat ik me realiseerde dat de combinatie werk en studie veel tijd zou gaan kosten, heb ik besloten om dichter bij huis te gaan werken. Het kwam dus erg goed uit dat deze praktijk nog een fysiotherapeut zocht. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden in dit grote en kundige fysiotherapeutisch team.

Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut, geef ik hydrotherapie bij de Reumapatiëntenvereniging Utrecht (RPVU). Hier worden verschillende oefeningen aan patiënten met reuma aangeboden in warm zwemwater.

Tot ziens in de praktijk!