Wat is medical taping? 

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape. Doordat de tape dezelfde eigenschappen heeft als de huid op het gebied van elasticiteit en dikte, past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. De tape heeft een liftende werking op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnsensoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten worden bereikt. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.  Daarnaast biedt het ondersteuning, stabiliteit en vormt het geen bewegingsbeperking.

Wat voor soort tape is het?

Wij maken gebruik van een elastische katoenen latexvrije tape. Het bevat een ventilerende, hypoallergene acryl lijmlaag. De tape blijft meestal 4 tot 6 dagen zitten en is waterbestendig, waardoor u met de tape kunt douchen en/of zwemmen. 

Bij welke klachten kan medical taping worden gebruikt?

Omdat er een diversiteit aan fysiologische structuren kan worden beïnvloed, kent het Medical Taping  een erg breed en gevarieerd toepassingsgebied:

– Met gerichte spier tapetechnieken kan de spieractiviteit/spanning worden genormaliseerd.

– Middels tapetechnieken die meer invloed hebben op het bindweefsel kunnen gewrichten worden gecorrigeerd of gestabiliseerd.

– Met lymftapes kan een oedeem worden behandeld, maar ook zwellingen of een bloeduitstroting.

– Tapetechnieken kunnen met elkaar worden gecombineerd, wat in de dagelijkse praktijk betekent dat een probleem op                                                        meerdere niveaus tegelijk kan worden behandeld.

– Een (erg) kleine greep uit de mogelijke indicaties: 

  • klachten door overbelasting van spieren en gewrichten
  • houdingsafwijkingen
  • sportblessures
  • groeipijn
  • botkneuzingen

Wat kost medical taping?

De tape wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, u dient deze zelf te betalen. Wilt u weten wat de kosten van medical taping zijn? Klik dan hier.

 

Meer over onze werkwijze en eerste afspraak