Fysiotherapie Passewaaij

Patiënten beoordeelden ons in 2020 met een:

(515 beoordelingen)

8.8

Wat is sportfysiotherapie?
Een sportfysiotherapeut heeft de erkende specialistische opleiding Sportfysiotherapie gevolgd. De geregistreerd sportfysiotherapeut in onze praktijk is Anja van Wichen. Het herstellen van functies, het voorkomen van sportgerelateerde klachten en de verbetering van sportprestaties zijn de doelen van de behandeling. Dit gebeurt door middel van advisering, begeleiding en training van sporters, mensen met een chronische aandoening en andere doelgroepen.

Met welke klachten kunt u bij een sportfysiotherapeut terecht?
De meest voorkomende klacht is een blessure. De sporttherapeut kan in samenwerking met u de blessure genezen of de klachten zoveel mogelijk beperken. Een andere reden om te gaan is het krijgen van trainingsadvies. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut bijdragen aan het voorkomen van blessures middels preventietrainingen, informatie en advies. Naast sporters komen er ook mensen met een chronische aandoening. Bij hen kan de kwaliteit van leven door (meer)beweging en sport worden verbeterd. De sportfysiotherapeut kijkt samen met u naar een passende sportbeoefening en adviseert u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt beginnen. Daarna zal zij u begeleiden naar het gewenste doel.

Ook mensen die lange tijd niet actief in beweging zijn geweest, komen naar de sportfysiotherapeut om weer gemotiveerd te worden om te bewegen.

De werkwijze van de sportfysiotherapeut
De sporttherapeut zal tijdens de eerste afspraak in een persoonlijk gesprek uw klachten en/of doelen bespreken. Hierna zal een onderzoek plaatsvinden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw lichamelijke gesteldheid. Maar ook naar alle andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw klachten en/of doelen, zoals schoeisel, trainingsfrequentie, trainingsmethode, ondergrond waarop getraind wordt etc. Daarna zal zij een sportanalyse maken om inzicht te krijgen in uw bewegingsactiviteiten. Aan de hand van de bevindingen zal zij in overleg met u een behandelplan opstellen.

De behandeling
Afhankelijk van het doel van de patiënt wordt gestart met een sportfysiotherapeutische behandeling. Die bestaat hoofdzakelijk uit oefentherapie. Daarnaast krijgt u oefeningen en adviezen mee om zelf thuis actief bezig te zijn met het behalen van het gestelde doel. Ook krijgt u trainingen en adviezen om prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen.

U kunt direct een afspraak maken met Anja of nadat u bent doorverwezen door een arts.

 

Meer over onze werkwijze en eerste afspraak