Optimaal bewegen? VSO Tiel ondersteunt u daarbij met een voet- en loopanalyse!

Het doel van VSO Tiel is om iedereen in de gelegenheid te stellen klachtenvrij te bewegen en te sporten, ongeacht het niveau van de cliënt. Wij richten ons op iedereen die op regelmatige basis beweegt, recreatief sport of topsport uitoefent. Wij zijn er dus voor hardlopers en wandelaars, maar ook voor fietsers, wielrenners, voetballers, tennissers, hockeyers en andere sporters.

voet- en loopanalyse
voet- en loopanalyse

Wilt u:

  • Sporten en bewegen zonder blessures?
  • Een betere prestatie behalen?
  • Optimaal herstellen van een blessure?
  • De kans op blessures verminderen?
  • Meer comfort bij langer staan en lopen?

Dan bent u voor een voet- en loopanalyse bij VSO Tiel aan het juiste adres!

Een kleine afwijking in de voetenstand of in het afwikkelpatroon van de voet kan een serieuze spier-, pees- of gewrichtsblessure veroorzaken of onderhouden, bijvoorbeeld aan de hamstring, enkel, knie of heup. Ook kan een analyse en advies van toegevoegde waarde zijn om teen-, voet-, kuit- en achillespeesklachten – en daarmee ook sportblessures – te voorkomen. Met de juiste schoen of ondersteuning van de voet door een steunzool kan dit worden verholpen of voorkomen.

Werkwijze

Als u klachten heeft, of wilt voorkomen dat u klachten krijgt, maakt u een afspraak met Anja van Wichen MSc, sportfysiotherapeut en lid VSO-netwerk voor een voet- en loopanalyse. Zij doorloopt de volgende stappen met u:

  1. Vraaggesprek over uw klacht, medische toestand en het doel van de analyse/behandeling.
  2. Analyse van voetenstand en houding.
  3. Beweeglijkheidstest, beweeganalyse, dynamische drukmeting, filmen van het lopen en/of hardlopen.
  4. Bespreken van de resultaten van het onderzoek en het geven van advies over bewegen/training/looppatroon, schoenen en eventuele steunzolen.
  5. Als steunzolen nodig zijn worden deze volgens de VSO-maatstaven ontworpen en vervaardigd.

Vergoedingen

Het consult is een fysiotherapeutische dienst en wordt, indien u aanvullend verzekerd bent, direct bij uw zorgverzekering gedeclareerd. De prijs van een paar zolen bedraagt in 2023 € 190,-

Hoe gaat een voet- en loopanalyse in zijn werk? U betaalt de steunzolen aan ons. Als de steunzolen door de zorgverzekeraar worden vergoed, dient u zelf de factuur bij uw zorgverzekeraar in. Voor (gedeeltelijke) vergoeding van uw steunzolen kunt u informatie opvragen bij uw zorgverzekeraar of de website van stichting LOOP raadplegen.

Afspraak maken

Heeft u interesse in een voet- en loopanalyse of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak! U kunt ons ook mailen via vsotiel@fysiotherapiepassewaaij.nl of bellen naar 0344-610579.

Maak een afspraak

 

VSO Tiel is aangesloten bij het VSO Netwerk.